Hva betyr Raijin?
Hva betyr Raijin?

Video: Hva betyr Raijin?

Video: Hva betyr Raijin?
Video: Flying Raijin | Deepwoken 2024, September
Anonim

Raijin (??), også kjent som Yakusa no ikazuchi no kami, Kaminari-sama og Raiden-sama, er en gud for lyn, torden og stormer i japansk mytologi og shinto-religionen. Navnet ' Raijin ' er avledet fra de japanske ordene kaminari (?, betydning "torden") og kami (?, betydning "Gud").

Dessuten, er Raijin en Oni?

Raijin er en av de mange gudene som ble født fra disse to gudene etter at de skapte Japan. Mens han er allment respektert, fryktet og sett på som en Oni , eller demon, ser japanerne Raijin som en god ånd. Basert på en gammel tro på at lyn gjødsler avlinger, er denne tordenguden også en landbruksgud som bøndene ber til.

På samme måte, hvem er lynets gud? Zevs

Følgelig, hva er Raijin og Fujin?

Raijin og Fujin er de fryktinngytende japanske værgudene. Japansk historie er fylt med ødeleggende tyfoner og stormer som har utslettet lokalsamfunn og forårsaket forferdelig skade. Som et resultat, Raijin og Fujin er både fryktet og respektert for sin makt over naturen.

Hvem er den japanske dødsguden?

?, " dødsgud ", " død bringer" eller " død ånd") er guder eller overnaturlige ånder som inviterer mennesker til død i visse aspekter av japansk religion og kultur.

Anbefalt: