Hva betyr begrepet svingdør og hva refererer det til?
Hva betyr begrepet svingdør og hva refererer det til?

Video: Hva betyr begrepet svingdør og hva refererer det til?

Video: Hva betyr begrepet svingdør og hva refererer det til?
Video: Этно Ансамбль "Туран", Казахстан 2024, April
Anonim

De begrep " svingdør " refererer til bevegelse av ansatte på høyt nivå fra jobber i offentlig sektor til jobber i privat sektor og omvendt.

Hva refererer begrepet svingdør til i denne forbindelse?

I politikken er " svingdør " er en bevegelse av personell mellom roller som lovgivere og regulatorer, på den ene siden, og medlemmer av bransjene som er berørt av lovgivning og regulering, på den andre.

Foruten ovenfor, hvordan påvirker svingdøren politikken? Generelt, a svingdørspolitikk forbyr en tidligere embetsmann eller offentlig ansatt å drive lobbyvirksomhet mot det samme offentlige byrået eller de samme offisielle handlingene i en rimelig "avkjølingsperiode" etter at han har forlatt offentlige verv.

Her, hva betyr begrepet svingdør quizlet?

Svingdør . EN begrep beskriver bevegelsen til enkeltpersoner fra offentlige stillinger til jobber hos interessegrupper eller lobbyfirmaer, og omvendt. Interessegruppe. en gruppe mennesker med felles mål som organiserer seg for å påvirke regjeringen. Offentlig interessegruppe.

Hvordan fungerer svingdøren?

EN svingdør består vanligvis av tre eller fire dører som henger på en sentral aksel og roterer rundt en vertikal akse i et sylindrisk kabinett. Svingdører er energieffektive da de (fungerer som en luftsluse) forhindrer trekk, og reduserer dermed tap av varme eller kjøling for bygningen.

Anbefalt: