Hva er hensikten med Dales erfaringskjegle?
Hva er hensikten med Dales erfaringskjegle?

Video: Hva er hensikten med Dales erfaringskjegle?

Video: Hva er hensikten med Dales erfaringskjegle?
Video: El Taiger, Popoy & DJ Unic - Me Kemaste (Official Video) [Ultra Music] 2024, Kan
Anonim

De erfaringskjegle er en billedlig enhet som brukes til å forklare sammenhengene mellom de ulike typene audiovisuelle medier, så vel som deres individuelle "posisjoner" i læringsprosessen. De kjegles nytten ved valg av instruksjonsressurser og aktiviteter er like praktisk i dag som når Dale opprettet den.

I denne forbindelse, hva er viktigheten av Edgar Dale Cone of Experience?

Dales kjegle er et av de viktigste teoretiske fundamentene for IT. Derfor kobler kjeglen mellom konkrete og abstrakte ideer som er et av hovedprinsippene for undervisning og læring . Det hjelper også fagfolk til å velge medier på grunnlag av erfaringene som har som mål å overføre studenter.

Vet også, hvilken implikasjon har Dale sin erfaring for en lærer? Dales kjegle av erfaring gir undervisning og læringsmodeller som tillater lærere å forstå hvordan man kan øke retensjonsraten for elever ved å involvere eleven. Dette betyr at mens eleven deltar og få involvert i læringsprosessen ved uttrykk, vekker de sanseorganene.

Herav, hva er Dale sin erfaring?

Dale's Cone of Experience er en modell som inkorporerer flere teorier knyttet til instruksjonsdesign og læringsprosesser. I løpet av 1960-tallet, Edgar Dale teoretiserte at elever beholder mer informasjon ved det de "gjør" i motsetning til det som "høres", "leses" eller "observeres".

Hvordan er virkelighetsopplevelsene ordnet i erfaringskjeglen?

En visuell modell, et billedapparat som presenterer band av opplevelse arrangert etter abstraksjonsgrad og ikke vanskelighetsgrad. -De individuelle bandene til Erfaringskjegle står for opplevelser som er flytende, omfattende og kontinuerlig samhandler.

Anbefalt: