Hvor starter historien om Job?
Hvor starter historien om Job?

Video: Hvor starter historien om Job?

Video: Hvor starter historien om Job?
Video: Historien om Job 2024, Kan
Anonim

Uz

Bare så, hvor er historien om Job i Bibelen?

Jobb er en velstående mann som bor i et land som heter Uz med sin store familie og store flokker. Han er «uklanderlig» og «oppriktig», alltid forsiktig med å unngå å gjøre ondt (1:1). En dag dukker Satan («motstanderen») opp for Gud i himmelen.

Spørsmålet er deretter hva historien om Job lærer oss om lidelse? Det er viktig for jøder at de tar gode valg i livet og prøver å lindre lidelse . I tider med lidelse , kan jøder henvende seg til Jobs bok hvor Gud lar Satan prøve Jobb . Satan foreslår det Job ville ikke tilbe Gud hvis Gud gjorde ikke beskytte ham.

Også å vite er, hvor kom Jobs bok fra?

Jobb finnes i en rekke former: den hebraiske masoretiske teksten, som ligger til grunn for mange moderne bibeloversettelser; den greske Septuaginta laget i Egypt i de siste århundrene fvt; og arameiske og hebraiske manuskripter funnet blant Dødehavsrullene.

Hva er hensikten med Jobs bok i Bibelen?

De Jobs bok tjener mange formål. Den er utformet for å: utvide vår forståelse av temaet lidelse, lære oss å vite at selv de rettferdige fortsatt kan måtte lide; viser dermed at godt og ondt skjer med helgener og syndere.

Anbefalt: