Innholdsfortegnelse:

Finnes det universelle uttrykk for følelser?
Finnes det universelle uttrykk for følelser?

Video: Finnes det universelle uttrykk for følelser?

Video: Finnes det universelle uttrykk for følelser?
Video: Никогда никому не рассказывайте о этих главных вещах, чтобы избежать беды и банкротства 2024, Kan
Anonim

Der er 6 universelle følelser : lykke, tristhet, sinne, overraskelse, frykt og avsky; hver kan identifiseres ved universelt produserte ansiktsmuskelbevegelser. Kulturelt knyttet følelsesmessige uttrykk finnes også, for eksempel å blunke eller heve ett øyenbryn.

Så, er ansiktsuttrykk for følelser universelle?

Den universelt anerkjente Ansiktsuttrykk av følelser . Charles Darwin skrev i sin bok fra 1872, The Uttrykk av Følelser i mennesker og dyr som ansiktsuttrykk av følelser er universell , ikke lært forskjellig i hver kultur». Det har vært argumenter både for og imot siden.

Dessuten, hvilke bevis er det for at visse følelsesmessige ansiktsuttrykk er universelle? Og dermed der er sterk bevis til de universelle ansiktsuttrykkene av syv følelser – sinne, forakt, avsky, frykt, glede, tristhet og overraskelse (se figur 1).

Er det følgelig universelle uttrykk for følelser Sophie Zadeh?

Dette antyder at visningen av uttrykkene kunne ikke være en lært oppførsel. I det 21. århundre er mange forskere enige om det der er syv universelle uttrykk (sinne, frykt, avsky, overraskelse, lykke, tristhet og forakt), men kunne der vær mer?

Hva er de 7 universelle følelsene?

Her er en oversikt over de syv universelle følelsene, hvordan de ser ut, og hvorfor vi er biologisk hardwired til å uttrykke dem på denne måten:

  • Sinne.
  • Frykt.
  • Avsky.
  • Lykke.
  • Tristhet.
  • Overraskelse.
  • Forakt.

Anbefalt: