Hva er fordelingen av N og ? på italiensk er de i kontrastiv distribusjon eller komplementær distribusjon?
Hva er fordelingen av N og ? på italiensk er de i kontrastiv distribusjon eller komplementær distribusjon?
Anonim

Med disse lydene [ n] og [ŋ ], der er ingen minimale par. De er da ikke med kontrastiv fordeling , så vi kan anta de er i komplementær distribusjon.

På denne måten, er allofoner i komplementær distribusjon?

Variantene innenfor en fonem kategori kalles allofoner . Allofoner vises vanligvis i komplementær distribusjon , altså en gitt allofon av en fonem vises i det ene forutsigbare miljøet, men det andre allofoner av det fonem aldri vises i det miljøet.

hva betyr komplementær distribusjon i lingvistikk? Komplementær distribusjon . Definisjon : Komplementær distribusjon er det gjensidig utelukkende forholdet mellom to fonetisk like segmenter. Det eksisterer når ett segment forekommer i et miljø der det andre segmentet aldri forekommer.

Følgelig, hva er forskjellen mellom komplementær og kontrastiv distribusjon?

I lingvistikk, komplementær distribusjon , til forskjell fra kontrastiv fordeling og fri variasjon, er forholdet mellom to annerledes elementer av samme type der det ene elementet finnes i ett sett med miljøer og det andre elementet finnes i en ikke-skjærende ( komplementære ) sett med miljøer.

Hvordan vet du om et fonemer er i komplementær distribusjon?

  1. Komplementær distribusjon indikerer at to grunnleggende lyder ikke er uavhengige PHONEMES, men betingede varianter av samme fonem, av samme minimalt særegne lyd.
  2. Lyder er i komplementær distribusjon når den ene oppstår under tilstand A, men aldri B, mens den andre oppstår under tilstand B, men aldri A.

Anbefalt: