Hva er komplementær distribusjon i fonetikk?
Hva er komplementær distribusjon i fonetikk?

Video: Hva er komplementær distribusjon i fonetikk?

Video: Hva er komplementær distribusjon i fonetikk?
Video: Distribution of Sounds: Complementary Distribution 2024, April
Anonim

Komplementær distribusjon . Definisjon: Komplementær distribusjon er det gjensidig utelukkende forholdet mellom to fonetisk like segmenter. Det eksisterer når ett segment forekommer i et miljø der det andre segmentet aldri forekommer.

I denne forbindelse, hva er komplementær distribusjon i fonetikk og fonologi?

I fonologi Komplementær distribusjon er den fordeling av telefoner i sine respektive fonetisk miljøer der én telefon aldri vises i den samme fonetisk kontekst som den andre. For eksempel, på engelsk er [p] og [pʰ] allofoner av fonemet /p/ fordi de forekommer i komplementær distribusjon.

Videre, hvordan vet du om et fonemer er i komplementær distribusjon?

  1. Komplementær distribusjon indikerer at to grunnleggende lyder ikke er uavhengige PHONEMES, men betingede varianter av samme fonem, av samme minimalt særegne lyd.
  2. Lyder er i komplementær distribusjon når den ene oppstår under tilstand A, men aldri B, mens den andre oppstår under tilstand B, men aldri A.

Følgelig, hvordan finner du den komplementære distribusjonen?

Følgende kriterier må oppfylles av de to ordene for at de skal danne et minimalt par: de skal ha samme antall lyder, og disse lydene skal være identiske, med det eneste unntaket av den kontrasterende lyden som skal fordeles i samme kontekst i begge ordene; ordene må også ha forskjellige

Hva er parallellfordeling i fonologi?

sett med forskjellige ord som består av alle de samme lydene bortsett fra én. Den ene lyden som kontrasterer blir da bestemt til å være et fonem siden den utgjør en forskjell i betydning. parallell fordeling . forekomme i det samme (eller ` parallell `) fonetiske miljøer.

Anbefalt: