Hvordan bestemmer du sparsomhet?
Hvordan bestemmer du sparsomhet?

Video: Hvordan bestemmer du sparsomhet?

Video: Hvordan bestemmer du sparsomhet?
Video: Hvordan drøfte? Eksamenstips med Espen Schønfeldt 2024, Kan
Anonim

et eksempel med molekylære data

Generelt, sparsomhet er prinsippet om at den enkleste forklaringen som kan forklare dataene er å foretrekke. I analysen av fylogeni, sparsomhet betyr at en hypotese om sammenhenger som krever det minste antallet karakterendringer mest sannsynlig er riktig.

Så hvordan beregnes sparsomhetsscore?

Eksempel på trær med fire taksoner med nettsteder AAAA, AGGG og AAGG. (c) Den sparsomhetsscore for hvert tre er summen av det minste antallet erstatninger som trengs for hvert sted. Treet med den laveste sparsomhetsscore Er mest sparsommelig tre. Det er ofte bånd.

Foruten ovenfor, hva er maksimal sparsomhetsmetode? Maksimal sparsomhet er en karakterbasert nærme seg som utleder et fylogenetisk tre ved å minimere det totale antallet evolusjonstrinn som kreves for å forklare et gitt sett med data tildelt bladene.

I denne forbindelse, hva er sparsomhetsmetoden?

Parsimony metoder . Sparsomhet analyse er den andre primære måten å estimere fylogenetiske trær fra justerte sekvenser. I sparsommelig tilnærming , er målet å identifisere den fylogenien som krever færrest nødvendige endringer for å forklare forskjellene mellom de observerte sekvensene.

Hvordan vet du hvilket tre som er det mest sparsommelige?

Til finne de tre det er mest sparsommelig , bruker biologer rå beregningskraft. Tanken er å bygge alt mulig trær for den valgte taxaen, tilordne tegnene til trær , og velg tre med færrest antall evolusjonære endringer.

Anbefalt: