Hva er spesielt med Downs syndrom?
Hva er spesielt med Downs syndrom?

Video: Hva er spesielt med Downs syndrom?

Video: Hva er spesielt med Downs syndrom?
Video: "Et nytt liv" 1 Hva er Downs syndrom 2024, April
Anonim

Symptomer: Taleforsinkelse; Intellektuell funksjonshemming

På samme måte spør folk, hva er et interessant faktum med Downs syndrom?

En av 691 babyer i USA er født med Downsyndrom , noe som gjør det til den vanligste kromosomtilstanden. Det er mer enn 400 000 mennesker som lever med Downs syndrom i USA I 1983, gjennomsnittlig levealder for en person med Downs syndrom var bare 25 år gammel. I dag er det 60.

hva bør jeg vite om Downs syndrom? Noen av de vanlige fysiske egenskapene til Downsyndrom er lav muskeltonus, liten vekst, en skrå oppover mot øynene og en enkelt dyp fold over midten av håndflaten – selv om hver person med Downs syndrom er et unikt individ og kan ha disse egenskapene i forskjellige grader, eller ikke i det hele tatt.

Også for å vite, anses Downs syndrom som spesielle behov?

Downs syndrom er bare noe jeg har, ikke hvem jeg er. Downs syndrom er en genetisk tilstand forårsaket av tilstedeværelsen av et ekstra kromosom. Mens studenter med Downsyndrom kan dele visse fysiske egenskaper, hver elev er en individuell og nivået av generell lærevansker vil variere fra mild til dyp.

Hvordan oppstår Downs syndrom?

Omtrent 95 prosent av tiden, Downs syndrom er forårsaket ved trisomi 21 - personen har tre kopier av kromosom 21, i stedet for de vanlige to kopiene, i alle celler. Dette er forårsaket ved unormal celledeling under utviklingen av sædcellen eller eggcellen. Mosaikk Downsyndrom.

Anbefalt: