Hva betyr en myk markør for Downs syndrom?
Hva betyr en myk markør for Downs syndrom?

Video: Hva betyr en myk markør for Downs syndrom?

Video: Hva betyr en myk markør for Downs syndrom?
Video: Что случилось с синдромом Дауна? Подъем Даунов 2024, April
Anonim

EN myk markør kan indikere en økt sannsynlighet for en kromosomavvik - men det er rett og slett ikke veldig pålitelig, spesielt vurdert utenfor det større bildet. Noen myke markører har en høyere tilknytning til Downs syndrom enn andre.

Med tanke på dette, hva er myke markører for Downs syndrom?

I andre trimester, den mest vurderte myke markører inkluderer ekkogene intrakardiale foci, pyelektase, kort femurlengde, choroid plexus cyster, ekkogene tarm, fortykket nakkehudfold og ventrikulomegali.

Dessuten, hvilke markører hadde babyen din med Downs syndrom? Enkelte funksjoner oppdaget under en ultralydundersøkelse i andre trimester er potensielle markører til Downs syndrom , og de inkluderer utvidede hjerneventrikler, fraværende eller lite nesebein, økt tykkelse på baksiden av nakken, en unormal arterie til de øvre ekstremiteter, lyse flekker i hjertet, "lyse" tarmer, milde tarmer.

Hva betyr myke markører her?

EN myk markør er et fostersonografisk funn som ikke er en unormal utvikling og har generelt ingen negativ innvirkning på babyens helse. Den gjør øker imidlertid sannsynligheten (oddsene) for at det er en underliggende diagnose, for eksempel Downs syndrom, i svangerskapet.

Er pyelektase en markør for Downs syndrom?

Pyelektase regnes som en ultralyd" markør , " som øker sjansen for at babyen kan ha Downs syndrom . Selv om Downs syndrom kan oppstå i enhver graviditet, sjansen for Downs syndrom øker med mors alder.

Anbefalt: