Hva er presbyterium i Bibelen?
Hva er presbyterium i Bibelen?

Video: Hva er presbyterium i Bibelen?

Video: Hva er presbyterium i Bibelen?
Video: Hva inneholder Bibelen? 2024, April
Anonim

Definisjon av presbyterium . 1: den delen av en kirke som er forbeholdt de tjenestegjørende prestene. 2: et styrende organ i presbyterianske kirker bestående av prestene og representative eldste fra menigheter innenfor et distrikt.

Ganske enkelt, hva betyr Presbytery på gresk?

I Det nye testamente, a presbyter ( gresk πρεσβύτερος: "eldste") er leder av en lokal kristen menighet. Ordet stammer fra gresk presbyteros, som midler eldre eller senior. I moderne katolsk og ortodoks bruk, presbyter er forskjellig fra biskop og synonymt med prest.

På samme måte, hva er rollen til en presbyter? De presbytere inntok en mellomstilling mellom biskopen og diakonene. De utgjorde «biskopens råd». Det var deres plikt å opprettholde orden, utøve disiplin og føre tilsyn med kirkens anliggender. Retten til å døpe og feire nattverden ble delegert til dem av biskopen.

Følgelig, hvor er presbyteriet i en kirke?

Presbyteriet , i vestlig arkitektur, den delen av en katedral eller annen stor korsform kirke som ligger mellom koret eller koret og høyalteret eller helligdommen.

Hva kommer ordet presbyterianer fra?

Presbyterianisme er en del av den reformerte tradisjonen innen protestantismen, som sporer sin opprinnelse til Storbritannia, spesielt Skottland. Presbyteriansk kirker henter navnet sitt fra presbyteriansk form for kirkestyre, som er styrt av representative eldsteforsamlinger.

Anbefalt: