Hva betyr begrepet kanon i forhold til bibelske bøker?
Hva betyr begrepet kanon i forhold til bibelske bøker?

Video: Hva betyr begrepet kanon i forhold til bibelske bøker?

Video: Hva betyr begrepet kanon i forhold til bibelske bøker?
Video: Latent Tuberculosis - Dr. David Griffith 2024, April
Anonim

EN bibelsk kanon eller kanon av skrift er et sett med tekster (eller " bøker ") som et bestemt religiøst samfunn anser som autoritativt skrift . Engelsken ord " kanon "kommer fra det greske κανών, betydning «regel» eller «målepinne».

Dessuten, hva betyr kanon i Det nye testamente?

De kanon av Nytt testament er settet med bøker kristne anser som guddommelig inspirert og utgjør Nytt testament av den kristne bibel . For de fleste er det en omforent liste over tjuesju bøker som inkluderer de kanoniske evangeliene, Apostlenes gjerninger, apostlenes brev og Åpenbaringen.

hvor mange bibelske kanoner er det? Der er tre grener av kristendommen: katolsk, ortodoks og protestantisk, og disse tre grenene har forskjellige Bibelske kanoner . Det nye testamente er identisk i alle tre, men hver har et annet gammelt testamente.

Vet også, hva betyr ordet kanon på gresk?

En bibelsk kanon , eller kanon of scripture, er en liste over bøker som anses å være autoritative skrifter av et bestemt religiøst samfunn. De ord " kanon "kommer fra gresk κανών, betydning «regel» eller «målepinne».

Hva er kanonene?

EN kanon (fra latin canonicus, selv avledet fra det greske κανονικός, kanonikós, "i forhold til en regel", "vanlig") er et medlem av visse organer underlagt en kirkelig regel. De som omfavnet denne endringen ble kjent som augustiner eller Kanoner Vanlige, mens de som ikke gjorde det var kjent som sekulære kanoner.

Anbefalt: