Hva betyr inkludering i de første årene?
Hva betyr inkludering i de første årene?

Video: Hva betyr inkludering i de første årene?

Video: Hva betyr inkludering i de første årene?
Video: Inkludering og tilpasset opplæring 2024, April
Anonim

På det bredeste, inkludering i tidlige år handler om praksis som sikrer at alle 'hører til': fra barn og deres foreldre, til ansatte og andre som har tilknytning til miljøet på en eller annen måte.

På denne måten, hva er definisjonen på inkludering i småbarnsopplæringen?

Definisjon av inkludering Tidlig barndom inkludering legemliggjør verdiene, retningslinjene og praksisene som støtter retten til alle spedbarn og unge barn og hans eller hennes familie, uavhengig av evne, til å delta i et bredt spekter av aktiviteter og sammenhenger som fullverdige medlemmer av familier, lokalsamfunn og samfunn.

Spørsmålet er deretter, hva betyr diskriminering i de første årene? Direkte diskriminering i skolen er når et barn behandles dårligere på grunn av kjønn, funksjonshemming, rase, seksuell legning, religiøs tro eller alder. For eksempel, å anta at et barn kanskje ikke er i stand til å nå et visst nivå av arbeid fordi de er funksjonshemmet.

Deretter kan man også spørre seg, hva betyr inkludering i barnehagen?

På feltet førskoleutdanning, inkludering beskriver praksisen med å inkludere barn med nedsatt funksjonsevne i en barnepass setting med typisk utviklende barn i lignende aldre, med spesialisert instruksjon og støtte ved behov.

Hvorfor er inkludering viktig i tidlig barndom?

Inkluderende tidlig barndom innstillinger hjelper alle små barn med å utvikle beredskapsferdigheter for lesing, skriving og matematikk. Alle barn lærer i et nærende miljø, med prinsippene for universell utforming for læring som støtter hvert barns tempo og læringsstil.

Anbefalt: