Hvem er Vishnu ifølge Vedaene?
Hvem er Vishnu ifølge Vedaene?

Video: Hvem er Vishnu ifølge Vedaene?

Video: Hvem er Vishnu ifølge Vedaene?
Video: Concept of Avatara & Vishnu: Vedas to Puranas by Prof. Gauri Mahulikar (OLA 10) 2024, April
Anonim

I Vedaer, Vishnu er navnet på en mindreårig Gud , som er yngre bror til Indra, og er kjent for de tre stegene han tok for å spenne over hele verden. Men senere, i Puranas, ser vi et skifte i hindu mytologi og han blir verdens bevart.

Herav, er Lord Vishnu nevnt i Vedaene?

Vedaer . Vishnu er en rigvedisk guddom, men ikke en fremtredende en sammenlignet med Indra, Agni og andre. Bare 5 av 1028 salmer av Rigveda er dedikert til Vishnu , selv om han er det nevnt i andre salmer. Han er også beskrevet i Vedisk litteratur som den som støtter himmel og jord.

Man kan også spørre hvem som skapte Vishnu? Men derfor er Brahma skaperen/ opprettelse , Shiva eller Vishnu bør være opprettet bare av Brahma. Så Brahma kom først. Men for å skape noe, er det behov for å "vedlikeholde" et passende miljø for opprettelse.

Dessuten, hvem er den øverste Gud ifølge Vedaene?

I henhold til Bhagavad Gita, Lord Krishna kalles Svayam Bhagavan som betyr Gud Han selv. Som det står i Bhagavata Maha Purana, hindu Vedisk Høyeste Gud PARABRAHMAN Adi Narayana (Maha Vishnu) dukket opp foran Vasudeva og Devaki i sin guddommelige originale fire væpnede form før han ble født som Krishna.

Hvem er Lord Shiva ifølge Vedaene?

Ja, Lord Shiva (som kjent for oss i dag) vises ikke i Vedaer . En gud / guddom ved navn Rudra vises i Veda . Egentlig den Veda nevne 11 Rudra. Det er en utbredt oppfatning at Rudra og Lord Shiva er en og samme.

Anbefalt: