Hvilken del av Johannes 15 er en allegori?
Hvilken del av Johannes 15 er en allegori?

Video: Hvilken del av Johannes 15 er en allegori?

Video: Hvilken del av Johannes 15 er en allegori?
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Kan
Anonim

The True Vine (gresk: ? ?Μπελος ? ?ληθινή hē ampelos hē alēthinē) er en allegori eller lignelse gitt av Jesus i Det nye testamente. Funnet i Johannes 15 :1–17, beskriver den Jesu disipler som grener av seg selv, som beskrives som det "sanne vintreet", og Gud Faderen "ektemannen"

Er derfor Johannes 15 en allegori eller en lignelse?

?Μπελος ? ?ληθινή hē ampelos hē alēthinē) er en allegori eller lignelse gitt av Jesus i Det nye testamente. Funnet i Johannes 15 :1–17, beskriver den Jesu disipler som grener av seg selv, som beskrives som det "sanne vintreet", og Gud Faderen "ektemannen"

På samme måte, hva betyr beskjæring i Johannes 15? Bønner er alltid til Guds ære. Gjennom slike bønner blir Kristus i den troende akkurat som Faderen blir i Sønnen. Beskjæring . Jesus sa at «hver gren som gjør bære frukt han beskjærer, at det. kan bære mer frukt ( Johannes 15 :2).

Foruten ovenfor, hvem er grenene i Johannes 15?

Kapitlet introduserer den utvidede metaforen om Kristus som det sanne vintreet. Faderen er vingårdsmannen, vindyrkeren eller husmannen. Det sies at hans disipler er det grener (gresk: τα κληΜατα, ta klémata, som spesifikt betyr vintreet grener ) som må 'bli' i ham hvis de skal 'bære frukt'.

Hva betyr Johannes kapittel 15?

Johannes 15 :7-17 - Resultater av å bli i Kristus Først, å bli midler at vi kan be om det vi vil og Gud vil gjøre det for oss. Hvis man virkelig forblir i Kristus og Kristus blir i ham/henne, vil forespørslen ikke være annerledes enn Kristi vilje. Vers 8 sier at Gud Faderen herliggjøres ved gjensidig varig.

Anbefalt: