Hvordan døde ildsjelene?
Hvordan døde ildsjelene?

Video: Hvordan døde ildsjelene?

Video: Hvordan døde ildsjelene?
Video: Årets ildsjel i Gamle Oslo! 2024, Kan
Anonim

I krigen mot romerne grep en av Judas sønner festningen Masada og tok kommandoen over de jødiske styrkene i Jerusalem frem til han ble drept i 68. Flertallet av Zeloter døde i beleiringen av Jerusalem; Masada falt i 73, og de som flyktet til Egypt var samlet, torturert og henrettet.

På samme måte spørs det, hva skjedde med ildsjelene?

De Ildsjeler protesterte mot romersk styre og forsøkte voldelig å utrydde det ved generelt å sikte mot romere og grekere. De lyktes i å overta Jerusalem, og holdt det til 70, da sønnen til den romerske keiseren Vespasian, Titus, tok byen tilbake og ødela Herodes tempel under ødeleggelsen av Jerusalem.

For det andre, trodde ildsjelene på oppstandelse? Saddukeerne er vanligvis assosiert med aristokratiske prester, derfor er de i Jerusalem. Det ser ut til at de ikke har trodd at det var det oppstandelse av de døde, som i denne perioden er nesten en normativ tro i jødedommen.

Dessuten, hva trodde ildsjelene om Messias?

De Ildsjeler var jøder som gjorde opprør mot romersk styre og skatt. De tro i én Gud og romerne hadde mange guder som de gjorde ikke akseptere. De trodde Toraen skal være den eneste guiden til å leve et godt liv. De også trodde at det ikke var akseptabelt å tjene keiseren deres på noen måte.

Hva skjedde egentlig i Masada?

Beleiringen av Masada var en av de siste hendelsene i den første jødisk-romerske krigen, som fant sted fra 73 til 74 e. Kr. på og rundt en stor bakketopp i dagens Israel. Beleiringen er kjent for historien via en enkelt kilde, Flavius Josephus, en jødisk opprørsleder tatt til fange av romerne, i hvis tjeneste han ble historiker.

Anbefalt: