Hvor bodde ildsjelene?
Hvor bodde ildsjelene?

Video: Hvor bodde ildsjelene?

Video: Hvor bodde ildsjelene?
Video: "ДИСКУСИОНЕН КЛУБ" с водещ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ (18.03.2022) 2024, Kan
Anonim

De Det var ildsjeler en politisk bevegelse i jødedommen fra det andre tempel fra 1. århundre, som forsøkte å oppfordre folket i Judea-provinsen til å gjøre opprør mot Romerriket og fordrive det fra Det hellige land med våpenmakt, særlig under den første jødisk-romerske krigen (66– 70).

Ildsjeler
Ideologi Jødisk nasjonalisme Jødisk ortodoksi

Vet også, hva tror ildsjelene på?

De Ildsjeler var et aggressivt politisk parti hvis bekymring for det jødiske folkets nasjonale og religiøse liv førte til at de foraktet selv jøder som søkte fred og forsoning med de romerske myndighetene.

Senere er spørsmålet om ildsjelene trodde på oppstandelse? Saddukeerne er vanligvis assosiert med aristokratiske prester, derfor er de i Jerusalem. Det ser ut til at de ikke har trodd at det var det oppstandelse av de døde, som i denne perioden er nesten en normativ tro i jødedommen.

Herav, hvordan følte ildsjelene for romerne?

De Det var ildsjeler jøder som var gjøre opprør mot Roman regel og beskatning. De tro i én Gud og den romerne hadde mange guder som de gjorde ikke akseptere. De mente også at det ikke var akseptabelt å tjene keiseren deres på noen måte. De var beskrevet som uovervinnelige fordi de ikke ville tjene andre enn gud.

Hvem var ildsjelene for barna?

Blant Jesu apostler, der var to mulige Ildsjeler , Judas Iskariot og Simon Iver . De Ildsjeler hadde hovedrollen i det jødiske opprøret i 66 e. Kr. De lyktes i å ta Jerusalem og holde på det til 70 e. Kr.

Anbefalt: