Hva er budskapet til Abraham og Isak?
Hva er budskapet til Abraham og Isak?

Video: Hva er budskapet til Abraham og Isak?

Video: Hva er budskapet til Abraham og Isak?
Video: A God Who Provides (Abraham and Isaac sacrifice sermon) 2024, Kan
Anonim

Bibelsk fortelling

Ifølge den hebraiske bibelen befaler Gud Abraham å tilby sin sønn Isak som et offer. Etter Isak er bundet til et alter, stopper en budbringer fra Gud Abraham før ofringen er ferdig, sier "nå vet jeg at du frykter Gud." Abraham ser opp og ser en vær og ofrer den i stedet for Isak.

På samme måte spør folk, hva er meningen med Abraham og Isak?

Abraham og Isak . De to første patriarkene i Det gamle testamente. Ifølge 1. Mosebok inngikk Gud en pakt med Abraham , ba ham forlate sitt eget land og lovet å gi familien hans (hebreerne) Kanaans land. Gud lovet også å opprettholde pakten med Abrahams sønn Isak.

På samme måte, hva lærer historien om Abraham oss? Abraham trodde og stolte på Gud, og derfra, Abrahams kona, Sarah, stolte på ham. Abraham trodde at Gud var allestedsnærværende, allmektig, allvelvillig og allvitende. Han stoler på at Gud vil det beste for alle, og han har tro på Gud.

På denne måten, hva er moralen til Abraham og Isak?

Gud forteller Abraham : «Ta nå din sønn, din eneste sønn, som du elsker, Isak , og gå til landet Moria og ofre ham der som brennoffer på et av fjellene som jeg vil fortelle deg.» Abraham begynner å adlyde. Svaret avhenger av hvordan du ser på Bibelen og hva du tror om Gud og religion.

Hva er temaet for Abraham og Isak?

Det andre sentrale temaet i Abraham-historien er Guds prøve på hans lydighet. Han instruerer Abraham å ofre til ham, som brennoffer, hans elskede sønn Isak. Abraham gjør de nødvendige forberedelsene.

Anbefalt: