Hva trodde Aristoteles om sinnet og kroppen?
Hva trodde Aristoteles om sinnet og kroppen?

Video: Hva trodde Aristoteles om sinnet og kroppen?

Video: Hva trodde Aristoteles om sinnet og kroppen?
Video: Aristotle's Philosophy of Mind (A-level RS) 2024, Kan
Anonim

26.2 Sokrates, Platon og Aristoteles

Platon hevdet at sinn og kropp er fundamentalt forskjellige fordi sinn er rasjonell, noe som betyr at å undersøke sinn kan føre til sannhet. I motsetning til dette kan vi ikke tro alt vi opplever via sansene, som er en del av kropp , fordi de kan lures.

Med tanke på dette, hva trodde Aristoteles om sinnet?

Aristoteles postulerer at kroppen og den sinn eksisterer som fasetter av samme vesen, med sinn bare være en av kroppens funksjoner. Han foreslår at intellektet består av to deler: noe som ligner på materie (passivt intellekt) og noe som ligner på form (aktivt intellekt).

I tillegg, hva trodde Sokrates Platon og Descartes om sinnet? Sokrates , Platon , & Descartes : Trodde de sinn og kropp var separate enheter (dualisme) og at de fleste ideer, tanker, egenskaper osv. var medfødt. (Nature over Nurture).

Vet også, hva var Descartes syn på kroppsspørsmålet?

På den ene siden, Descartes hevder at sinn er udelelig fordi han ikke kan oppfatte seg selv som å ha noen deler. På den annen side kropp er delelig fordi han ikke kan tenke på en kropp bortsett fra at de har deler. Derfor, hvis sinn og kropp hadde samme natur, ville det være en natur både med og uten deler.

Hva var Platons filosofi om sinnet og den materielle verden?

Platons Konsept om kropp og sjel skille A: Platon trodde at mennesker kunne brytes ned i 3 deler: kroppen, den sinn og sjelen. Kroppen er fysisk del av kroppen som kun er opptatt av materiell verden , og gjennom hvilke vi er i stand til å oppleve verden vi bor i.

Anbefalt: