Hvilken type lidelse er Rett syndrom?
Hvilken type lidelse er Rett syndrom?
Anonim

Rett syndrom er en sjelden genetisk nevrologisk og utviklingsmessig lidelse som påvirker måten hjernen utvikler seg på, og forårsaker et progressivt tap av motoriske ferdigheter og tale. Dette lidelse rammer først og fremst jenter.

På samme måte, hvilken type genetisk lidelse er Rett syndrom?

Rett syndrom skyldes en genetisk mutasjon av MECP2 genet . Dette genet forekommer på X-kromosomet. Vanligvis utvikler det seg som en ny mutasjon, med mindre enn én prosent av tilfellene arvet fra en persons foreldre.

er Rett syndrom degenerativt? Rett syndrom (RTT) er en sjelden nevroutvikling lidelse som sees nesten utelukkende hos kvinner og mer sjelden hos hanner. Rett syndrom er ikke en degenerativ lidelse , men er snarere en nevroutvikling lidelse . Bortsett fra sykdom eller komplikasjoner, forventes overlevelse inn i voksen alder.

Med tanke på dette, hva er forventet levealder for en person med Rett syndrom?

Selv om det er kjent at Rett syndrom forkorter levetiden, er ikke mye kjent om spesifikke forventet levealder for personer med Rett syndrom. Det avhenger vanligvis av alderen når symptomene først begynner og deres alvorlighetsgrad. I gjennomsnitt overlever de fleste individer med tilstanden inn i deres 40-tallet eller 50-tallet.

Er Rett syndrom en intellektuell funksjonshemming?

Rett syndrom ble først beskrevet i Wien i 1966 [33]. De lidelse er en alvorlig nevroutvikling lidelse karakterisert av intellektuell funksjonshemming (ID), dårlig muskeltonus, redusert hjernevekst, skoliose og kardiorespiratorisk dysregulering og forårsaket av mutasjon i MECP2 kodeområde [17], [32].

Anbefalt: