Hva er Loka i jainismen?
Hva er Loka i jainismen?

Video: Hva er Loka i jainismen?

Video: Hva er Loka i jainismen?
Video: Connaissez-vous le jaïnisme qui a inspiré Gandhi ? 2024, Kan
Anonim

De Jain Ordet som kommer nærmest den vestlige ideen om universet er " loka ". Den loka er universets rammeverk. Den inneholder verden vi opplever for øyeblikket, så vel som himmelens og helvetes verdener. De loka finnes i rommet. Rommet er uendelig, universet er det ikke.

I forhold til dette, hva er Nigod i jainismen?

I Jainisme , beskrives nigoda som den mest rudimentære formen for vegetabilsk liv der et uendelig antall sjeler lever sammen i en submikroskopisk felles kropp. Nigodas er én sans (berøringssans) levende vesener som gjennomsyrer hele universet, inkludert luft.

hva er jainismens lære? De tre prinsippene for Jainisme er rett tro, rett kunnskap og rett oppførsel som er kjent som titranter. Jainas måtte leve et veldig enkelt liv, selv om de måtte tigge for mat og de måtte oppdage sølibat. Den skrevne lære of Mahavir er for tiden tilgjengelig på et sted som heter Valabhi i Gujarat.

Følgelig, hva er Loka?

Loka , (sanskrit: "verden") i hinduismens kosmografi, universet eller en hvilken som helst spesiell inndeling av det. Den vanligste inndelingen av universet er tri- loka , eller tre verdener (himmel, jord, atmosfære; senere, himmel, verden, underverden), som hver er delt inn i syv regioner.

Hva er rollen til guddommer i jainismen?

I Jainisme , kunnskap om universet og frelse er svært viktig fordi den hevder at frelse for sjelen avhenger av å forstå dens knipe. De guddommer hjelpe til med søken etter frelse. De er skjebnebestemt til å oppleve gjenfødelsen.

Anbefalt: