Hva handler historien Chac Mool om?
Hva handler historien Chac Mool om?

Video: Hva handler historien Chac Mool om?

Video: Hva handler historien Chac Mool om?
Video: The best Chac Mool film (NOT CLICKBAIT) 2024, Kan
Anonim

Ler intenst, den Chac - Mool forteller hvordan han ble oppdaget av Le Plongeon og brakt i fysisk kontakt med menn av andre guder. Ånden hans hadde overlevd ganske fredelig i vannkar og stormer; steinen hans var en annen sak, og å ha dratt ham fra skjulestedet var unaturlig og grusomt.

Herav, hva symboliserer Chac Mool?

Chacmools er ofte assosiert med den aztekiske regnguden Tlaloc eller med den lignende Maya-regnguden Chac (eller Chaac). Begge disse regngudene er assosiert med menneskeofring (skålen chacmool holder er ofte en cuauhxicalli: en bolle for å motta menneskelige hjerter).

hva var hensikten med Chacmool? De hensikt av Chac Mools var generelt som et sted for ofre til gudene. Disse tilbudene kan bestå av alt fra matvarer som tamales eller tortillas til fargerike fjær, tobakk eller blomster.

På denne måten, hva skjer på slutten av Chac Mool?

Chac Mool avanserte mot sengen" (5). Ved den slutt av historien ser det ut til at statuen har fullført sin transformasjon fullstendig, når fortelleren støter på ham ved Filberts hus. "En gul indianer dukket opp, i en huskappe, med et skjerf.

Hvor ligger Chac Mool?

Chac Mool ser ikke ut til å være av Maya-opprinnelse. Færre finnes i Maya-regionene (eksklusive Chichen Itza ) enn sentralt Mexico . Formen er imidlertid funnet så langt sør som til El Salvador. På Chichen Itza , har mer enn tre dusin av statuene identifisert.

Anbefalt: