Hva handler historien om Jeremia om?
Hva handler historien om Jeremia om?

Video: Hva handler historien om Jeremia om?

Video: Hva handler historien om Jeremia om?
Video: ANUNNAKI - EPISÓDIO 12 - OS DEUSES DO EGITO 2024, Kan
Anonim

Jeremia var sønn av Hilkiah, en kohen (jødisk prest) fra den benjamitttiske landsbyen Anatot. Jeremia ble veiledet av Gud til å forkynne at nasjonen Juda ville bli møtt med hungersnød, plyndret og tatt til fange av fremmede som ville forvise dem til et fremmed land.

Dessuten, hva snakker Jeremias bok om?

Hans bok er ment som et budskap til jødene i eksil i Babylon, som forklarer eksilkatastrofen som Guds svar på Israels hedenske tilbedelse: folket, sier Jeremia , er som en utro kone og opprørske barn, deres utroskap og opprørskhet gjorde dommen uunngåelig, selv om restaurering og en ny

Og hvordan ble Jeremia drept? Jeremia døde trolig rundt 570 f. Kr. I følge en tradisjon som er bevart i utenombibelske kilder, ble han steinet til død av sine irriterte landsmenn i Egypt.

Hva avslører derfor Jeremias bok om profeten Jeremia?

Jeremia var en mann med et dypt forhold til Gud, som visste at han kunne stole på Gud med sine innerste tanker og følelser. Gud beroliget sin tjener ved å gjenta ord fra Jeremiahs ringe, og styrket Jeremia.

Hva var det generelle budskapet til profetene?

var en mann med stor overbevisning og ivrig forsvarer av menneskerettighetene. Hvilken rolle gjør profeter spille i frelseshistorien? Den hellige beskjed er at alle skal omvende seg og gå tilbake til å være Guds folk, Gud frelser og den beskjed av håp.

Anbefalt: