Er det en kritisk periode for andrespråkstilegnelse?
Er det en kritisk periode for andrespråkstilegnelse?

Video: Er det en kritisk periode for andrespråkstilegnelse?

Video: Er det en kritisk periode for andrespråkstilegnelse?
Video: Second Language Acquisition 03 - What is the critical period in language learning? 2024, April
Anonim

Ifølge kritisk periode hypotese, Språk kan kun erverves innen en kritisk periode , som strekker seg fra tidlig spedbarnsalder til puberteten. Den gode nyheten er at, i motsetning til i tilfellet med først språktilegnelse , hypotesen kan testes for andrespråkstilegnelse.

På samme måte, spør folk, er det en kritisk periode for språktilegnelse?

De kritisk periode hypotese (CPH) sier at de første årene av livet utgjør tiden hvor Språk utvikler seg lett og deretter (en gang mellom 5 år og puberteten) språktilegnelse er mye vanskeligere og til slutt mindre vellykket.

hva var Chomskys idé om den kritiske perioden for språktilegnelse? De Kritisk periode Hypotesen sier at de første årene av livet er den mest avgjørende tiden for et individ tilegne en første Språk hvis de får tilstrekkelig stimuli. Hvis Språk input ikke skjer før etter dette tidspunktet, vil individet aldri oppnå full beherskelse av Språk.

Hvordan påvirker den kritiske perioden andrespråkstilegnelsen?

I andrespråkstilegnelse forskning, den kritisk periode hypotese (cph) holder at funksjonen mellom elever ' alder og deres mottakelighet for andrespråk input er ikke-lineært. Denne artikkelen tar opp igjen utydeligheten som finnes i litteraturen med hensyn til denne hypotesens omfang og spådommer.

Hva er den beste alderen for å lære andrespråk?

I følge denne studien er beste alder å starte læring en andrespråk var på rundt 11-13 år, da hjernen ble videreutviklet.

Anbefalt: