Innholdsfortegnelse:

Hvilke guder tror hedningene på?
Hvilke guder tror hedningene på?

Video: Hvilke guder tror hedningene på?

Video: Hvilke guder tror hedningene på?
Video: ПДД для ЭЛЕКТРОТРАНСПОРТА 2021 ТОП 5 УГРОЗы на ДОРОГАХ Электротранспорт пдд для электроскутеров 2021 2024, Kan
Anonim

Noen ser alt guddommer som en, og kan referere til The Gud eller Gudinnen. Andre kan tilbe spesifikke guder eller gudinner-Cernunnos, Brighid, Isis, Apollo, etc. -fra deres egen tradisjon. Fordi det er så mange forskjellige former for Hedensk tro , det er nesten like mange guder og gudinner til tro i.

Så, hva tror hedningene på?

Erkjennelsen av det guddommelige i naturen er kjernen i Hedensk tro. hedninger er dypt klar over den naturlige verden og ser kraften til det guddommelige i den pågående syklusen av liv og død. Mest hedninger er miljøvennlige og søker å leve på en måte som minimerer skade på det naturlige miljøet.

På samme måte, hvilke guder tror wiccans? I Wicca , den Gud blir sett på som den maskuline formen for guddommelighet, og den polare motsetningen, og likestilt med gudinnen. De Gud er tradisjonelt sett på som Horned Gud , en arketypisk guddom med koblinger til de keltiske Cernunnos, engelsk folkloristiske Herne the Hunter, Greek Pan, Roman Faunus og Indian Pashupati.

For det andre, hvem er de hedenske gudene?

De 12 gudene og gudinnene i det hedenske Roma

  • Romas guder. Romerske guder fylte forskjellige funksjoner som tilsvarte forskjellige aspekter av livet.
  • De viktigste gudene i antikkens romersk religion. Guder og gudinner ble gruppert på forskjellige måter.
  • Jupiter (Zeus)
  • Juno (Hera)
  • Minerva (Athena)
  • Neptun (Poseidon)
  • Venus (Aphrodite)
  • Mars (Ares)

Er julen hedensk?

Hedensk , eller ikke-kristne, tradisjoner dukker opp i denne elskede vinterferien, en konsekvens av at tidlige kirkeledere forener Jesu fødselsfeiring med allerede eksisterende midvinterfestivaler. Siden da, jul tradisjoner har forvrengt seg over tid, og nådde sin nåværende tilstand for litt mer enn et århundre siden.

Anbefalt: