Hvor kom ordet vekkelse fra?
Hvor kom ordet vekkelse fra?

Video: Hvor kom ordet vekkelse fra?

Video: Hvor kom ordet vekkelse fra?
Video: Emanuel Minos: Vekkelse eller undergang 2024, Kan
Anonim

Vekkelser i moderne kirkehistorie

Innen kristendomsvitenskap begrepet vekkelse er avledet fra bibelske fortellinger om nasjonal tilbakegang og gjenoppretting i løpet av israelittenes historie.

Videre, hvor oppsto ordet vekkelse?

Gjenopplive kommer fra de latinske røttene re-, som betyr «igjen», og vivere, som betyr «å leve». Så ordet gjenopplive betyr «lev igjen». Selv om muligheten for å bringe folk tilbake fra de døde ikke er noe vi er kvalifisert til å kommentere, vil noter det gjenopplive kan brukes i en forstand som er veldig nær det bokstavelige

For det andre, hva betyr vekkelse i historien? Kristendommen. Sist oppdatert: 10. desember 2019 Se artikkel Historie . Revivalisme, generelt, fornyet religiøs glød i en kristen gruppe, kirke eller samfunn, men først og fremst en bevegelse i noen protestantiske kirker for å revitalisere den åndelige gløden til medlemmene deres og for å vinne nye tilhengere.

Ganske enkelt, hva er meningen med vekkelse i Bibelen?

en oppvåkning, i en kirke eller et samfunn, av interesse for og omsorg for saker knyttet til personlig religion. en evangeliseringsgudstjeneste eller en serie gudstjenester med det formål å bevirke en religiøs oppvåkning: å holde en vekkelse.

Hvordan starter en vekkelse?

Vekkelse begynner ofte med at mennesker kommer under dyp overbevisning og roper i bekjennelse og omvendelse for sine synder. Revival gjør det ikke forekomme utenfor bønnens atmosfære. Når verden glir inn i mørket, er det en liten gnist starter å bygge et sted i verden.

Anbefalt: