Hva kom først yoga eller hinduisme?
Hva kom først yoga eller hinduisme?

Video: Hva kom først yoga eller hinduisme?

Video: Hva kom først yoga eller hinduisme?
Video: How Do You Get Started With Spirituality? | Sadhguru 2024, Kan
Anonim

Folk sier det yoga er hindu , men " Hinduisme " er et problematisk begrep, laget av utenforstående for alt de så foregå i India. Yoga stammer fra Vedaene - de indiske hellige tekstene som ble komponert fra rundt 1900 f. Kr. I tillegg yoga , tre store religioner kom fra disse tekstene - Hinduisme , jainisme og buddhisme.

På denne måten, når begynte yoga?

Begynnelsen av Yoga ble utviklet av Indus-Sarasvati-sivilisasjonen i Nord-India for over 5000 år siden. Ordet yoga ble først nevnt i de eldste hellige tekstene, Rig Veda. Vedaene var en samling tekster som inneholdt sanger, mantraer og ritualer som ble brukt av Brahmanene, de vediske prestene.

Er yoga eldre enn buddhismen? Bruken av ordet yoga kan være eldre enn buddhismen , men det brukes i ulike kilder i ulike sammenhenger med varierende betydning. Men hvis vi snakker om formelle systemer, yoga som en av astika hinduistiske tradisjoner, den som er basert på Yoga sutra eller den senere Hatha yoga enn buddhisme er eldre.

Folk spør også, går yoga før hinduismen?

Begrepet " Yoga "i den vestlige verden betegner ofte en moderne form for hatha yoga og yoga som trening, hovedsakelig bestående av stillingene som kalles asanas. Opprinnelsen til yoga har blitt spekulert i å dateres tilbake til pre-vediske indiske tradisjoner; muligens i Indus-dalen sivilisasjonen rundt 3000 fvt.

Hva er den eldste formen for yoga?

Den eldgamle form for yoga er kjent som vediske Yoga som dateres tilbake til Rig Veda, den eldste skrevet sanskritverk i verden. Den ble sannsynligvis skrevet for rundt 10 000 år siden, under gullalderen eller Satya Yuga. Santosh Yoga Instituttet er spesialisert på å undervise vedisk Yoga.

Anbefalt: