Hva betyr fri variasjon i lingvistikk?
Hva betyr fri variasjon i lingvistikk?

Video: Hva betyr fri variasjon i lingvistikk?

Video: Hva betyr fri variasjon i lingvistikk?
Video: СЕКРЕТ ХАЧАПУРИ ПО-АДЖАРСКИ! SUB 2024, Kan
Anonim

Definisjon : Gratis variasjon er det utskiftbare forholdet mellom to telefoner, der telefonene kan erstatte hverandre i samme miljø uten å forårsake en endring i betydning . Diskusjon: Gratis variasjon kan forekomme mellom allofoner eller fonemer.

På samme måte, hva er forskjellen mellom komplementær distribusjon og fri variasjon?

I lingvistikk, komplementær distribusjon , til forskjell fra kontrastiv fordeling og fri variasjon , er forholdet mellom to annerledes elementer av samme type der det ene elementet finnes i ett sett med miljøer og det andre elementet finnes i en ikke-skjærende ( komplementære ) sett med miljøer.

I tillegg, hva er fonetisk variasjon? I fonetikk og fonologi, gratis variasjon er en alternativ uttale av et ord (eller av et fonem i et ord) som ikke påvirker ordets betydning. Vanligvis er det grunner til det, kanskje talerens dialekt, kanskje vekten taleren ønsker å legge på ordet» (Linguistics: An Introduction, 2009).

På samme måte kan du spørre, er fri variasjon kontrastiv?

Kontrasterende distribusjon i lingvistikk, i motsetning til komplementær distribusjon eller gratis variasjon , er forholdet mellom to forskjellige elementer der begge elementene finnes i samme miljø med en endring i betydning.

Hva betyr komplementær distribusjon i lingvistikk?

Komplementær distribusjon . Definisjon : Komplementær distribusjon er det gjensidig utelukkende forholdet mellom to fonetisk like segmenter. Det eksisterer når ett segment forekommer i et miljø der det andre segmentet aldri forekommer.

Anbefalt: