Hva er fri variasjon i fonetikk?
Hva er fri variasjon i fonetikk?
Anonim

I fonetikk og fonologi , gratis variasjon er en alternativ uttale av et ord (eller av et fonem i et ord) som ikke påvirker ordets betydning. Gratis variasjon er " gratis " i den forstand at det ikke resulterer i et annet ord.

På samme måte kan du spørre, hva er forskjellen mellom komplementær distribusjon og gratis variasjon?

I lingvistikk, komplementær distribusjon , til forskjell fra kontrastiv fordeling og fri variasjon , er forholdet mellom to annerledes elementer av samme type der det ene elementet finnes i ett sett med miljøer og det andre elementet finnes i en ikke-skjærende ( komplementære ) sett med miljøer.

Spørsmålet er deretter, hva er komplementær distribusjon i fonetikk? Komplementær distribusjon . Definisjon: Komplementær distribusjon er det gjensidig utelukkende forholdet mellom to fonetisk like segmenter. Det eksisterer når ett segment forekommer i et miljø der det andre segmentet aldri forekommer.

Videre, hva er lydvariasjon?

I lingvistikk, gratis variasjon er fenomenet to (eller flere) lyder eller former som vises i samme miljø uten endring i betydning og uten å bli ansett som ukorrekte av morsmål.

Er fri variasjon kontrastiv?

Kontrasterende distribusjon i lingvistikk, i motsetning til komplementær distribusjon eller gratis variasjon , er forholdet mellom to forskjellige elementer der begge elementene finnes i samme miljø med en endring i betydning.

Anbefalt: