Innholdsfortegnelse:

Hva forårsaker raseprestasjonsgapet?
Hva forårsaker raseprestasjonsgapet?

Video: Hva forårsaker raseprestasjonsgapet?

Video: Hva forårsaker raseprestasjonsgapet?
Video: Education gap: The root of inequality 2024, April
Anonim

En mulig forklaring på gap i raseprestasjon er at de i stor grad skyldes sosioøkonomiske forskjeller mellom hvite, svarte og latinamerikanske familier. Svarte og latinamerikanske barns foreldre har vanligvis lavere inntekt og lavere utdanningsnivå enn hvite barns foreldre.

I denne forbindelse, hva er årsakene til prestasjonsgapet?

Faktorer som bidrar til Prestasjonsgap . Dårlig, eller ingen, instruksjonsledelse. Tilgang til barnepass og skolefritidsordninger og fasiliteter. Mangelfulle materialer, utstyr og ressurser, inkludert teknologibaserte ressurser.

I tillegg, hva betyr prestasjonsgapet? Nært knyttet til læring mellomrom og mulighet mellomrom , begrepet prestasjonsgap refererer til enhver betydelig og vedvarende forskjell i akademiske prestasjoner eller utdanningsoppnåelse mellom ulike grupper av studenter, som for eksempel hvite studenter og minoriteter, eller studenter med høyere inntekt og lavere inntekt

Deretter er spørsmålet hvorfor det er et prestasjonsgap mellom svarte og hvite elever?

Når hvit og svart skolene fikk like mye ressurser, det viser det svarte studenter begynte å forbedre seg mens hvite studenter forble det samme fordi de ikke trengte ressursene. Dette viste at mangel på ressurser er en faktor i raseprestasjonsgapet.

Hvordan identifiserer du prestasjonsgap?

Indikatorer for prestasjonsgap

  1. Ytelse på tester (f.eks. statlige tester, Scholastic Aptitude Test [SAT])
  2. Tilgang til nøkkelmuligheter (f.eks. avansert matematikk, fysikk, høyere utdanning)
  3. Prestasjoner (f.eks. videregående vitnemål, høyskolegrad, ansettelse)

Anbefalt: