Hva er forskjellen mellom gresk romersk og norrøn mytologi?
Hva er forskjellen mellom gresk romersk og norrøn mytologi?

Video: Hva er forskjellen mellom gresk romersk og norrøn mytologi?

Video: Hva er forskjellen mellom gresk romersk og norrøn mytologi?
Video: similarities AND differences between GREEK and NORSE mythology 2024, April
Anonim

En stor forskjell på gresk og norrøn mytologi er det guder i norrøn mytologi er mye nærmere menneskeheten. De blir sultne, de blir skadet, de dør; mens greske guder har svært få fysiske forbindelser til menneskeheten. Begge er ledende "alle far" guder . Zeus er mye humørigere og definitivt mer promiskuøs.

Deretter kan man også spørre, hva er likhetene mellom norrøn og gresk mytologi?

Selv om de er forskjellige, er det fortsatt ganske mange likheter . Selv om greske guder har massevis mer Guder enn norrønt , den gresk og norrønt begge har mange guder som styrer de samme tingene. De trodde begge på skjebnen og hadde det vikingene trodde som norner, og de gresk hadde skjebnene.

Deretter er spørsmålet, hvilken kom først norrøn eller gresk mytologi? De norrøn mytologi som vi vet er yngre enn gresk mytologi . Dette er fordi den tidligste greske myter ble skrevet ned før Norrøne myter blir skrevet ned. Den tidligste forfatteren av Norrøne myter var Snorre Sturlson, 1100 e. Kr. Den tidligste forfatteren av greske myter var Hesiod, kanskje 700 f. Kr.

Er Zevs på denne måten en greker eller norrøn?

Zevs utøver lynets kraft og himmelens kraft, mens Odin også utøver lynets kraft, men en krigsgud og også en poesi-gud, han er en norrønt . Atsma, Aaron J." ZEVS : gresk Gudenes konge, himmelens og væretets gud | Mytologi, M/ Bilder | Roman Jupiter." N.p., n.d. Web.

Er Thor gresk eller norrøn?

Thor. Thor var sønn av Odin og Fyorgyn, den jordgudinne . Han var tordenguden og regnet som den sterkeste av de norrøne guder.

Anbefalt: