Hva er forskjellen mellom den romersk-katolske kirke og den gresk-ortodokse kirke?
Hva er forskjellen mellom den romersk-katolske kirke og den gresk-ortodokse kirke?

Video: Hva er forskjellen mellom den romersk-katolske kirke og den gresk-ortodokse kirke?

Video: Hva er forskjellen mellom den romersk-katolske kirke og den gresk-ortodokse kirke?
Video: Den katolske og ortodokse kirke *likheter og forskjeller* 2024, April
Anonim

romersk-katolske og gresk-ortodokse de troende tror begge i samme Gud. 2. romersk katolikker anser paven som ufeilbarlig, mens gresk-ortodokse troende gjør det ikke. Latin er hovedspråket som brukes under romersk-katolske tjenester, mens gresk-ortodokse kirker bruke morsmål.

Herav, hvordan er den ortodokse kirke forskjellig fra den katolske kirke?

De katolsk kirke og det østlige ortodokse kirke har vært i en tilstand av offisielt splittelse fra hverandre siden øst-vest-skismaet i 1054. De viktigste teologiske forskjellene med katolsk kirke er den pavelige forrang og filioque-klausulen.

kan en romersk-katolikk gå i en gresk-ortodoks kirke? Stort sett ja. Hvis en katolikk er ikke i stand til å komme til en katolikk masse (dvs. i Russland eller en Øst-ortodokse nasjon), de kan delta an Ortodokse guddommelig liturgi og det vil tilfredsstille sine søndags-/helligdagsforpliktelser. Alle Ortodokse sakramenter anses som gyldige av Kirke.

I denne forbindelse, hvorfor skilte den ortodokse kirke seg fra den katolske kirke?

Karl den Stores kroning gjorde den bysantinske keiseren overflødig, og forholdet mellom øst og vest ble dårligere til en formell dele skjedde i 1054. Den østlige Kirke ble den greske ortodokse kirke ved å kutte alle bånd med Roma og romeren katolsk kirke - fra paven til den hellige romerske keiseren videre nedover.

Hvordan skiller gresk-ortodokse seg fra kristendommen?

De Gresk-ortodokse er kristne og en del av kirken som Kristus grunnla. Der er Nei forskjell . Det er en og samme. Begrepet gresk ” pleide å referere til det faktum at historisk sett Ortodokse Kirken var hovedsakelig gresk Snakker (på Byzantiums tid, fortsettelsen av Romerriket).

Anbefalt: