Hva symboliserer en kinesisk løve?
Hva symboliserer en kinesisk løve?

Video: Hva symboliserer en kinesisk løve?

Video: Hva symboliserer en kinesisk løve?
Video: The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy 2024, Mars
Anonim

Løve indikerer sikkerhet og flaks i Kina . Det er en ritual til stein løve kalt Kaiguan, som betyr gi lys til steinen løvens øyne. Den parede steinen løver burde stå symmetrisk foran bygget. Den mannlige steinen løve står ved venstre hånd, og kvinnesteinen løve burde stå på høyre hånd.

I denne forbindelse, hva symboliserer løven i kinesisk kultur?

I Kinesisk kultur , den løve symboliserer styrke, stabilitet og overlegenhet, mens dragen representerer kraft, dristighet og fortreffelighet. Danser for begge de lovende skapningene utføres under festlige anledninger som et middel til å jage bort onde ånder og ønske velkommen i velstående tider.

Og hvordan visste kineserne om løver? Løver aldri bodd i Kina , ikke engang i forhistorisk tid. kinesisk folk først hørte og lære av dem tenkte indianere og persere og så dem gjennom maleriene sine. Omtrent som japanerne med tigrene (tigre bodde aldri i Japan, men japanere lærte om dem fra koreanere og kinesisk ).

Så, hva heter de kinesiske løvene?

Verge løver omtales på ulike måter avhengig av språk og kontekst. I kinesisk de er tradisjonelt kalt rett og slett shi ( kinesisk : ?; pinyin: shī) betydning løve - Selve ordet shi antas å være avledet fra det persiske ordet šer.

Hva symboliserer løvesatuer?

For buddhister, løve statuer sies å bringe fred og velstand, mens de er i Italia symbolisere makt og prestisje. Enten plassert foran en dør eller ved en trapp, kan den løve forblir tro mot seg selv som en symbol på ære, respekt og makt, og kan til og med sees i populære bygninger i Paris og New York.

Anbefalt: