Hva representerer liljen i kristendommen?
Hva representerer liljen i kristendommen?

Video: Hva representerer liljen i kristendommen?

Video: Hva representerer liljen i kristendommen?
Video: Etiske teorier 2024, Kan
Anonim

Grunnen til dette er at - i Kristendommen i det minste - hvit liljer symboliserer jomfrudom og renhet. Det hvite lilje er derfor også kjent som Madonnaen lilje . Og du har kanskje også lagt merke til at lilje er ofte avbildet som et religiøst symbol i forbindelse med Jomfru Maria.

Folk spør også, hva betyr navnet Lily i Bibelen?

Som Rose og Violet, Lily er en blomst Navn . Hebreerne lånte ordet fra egypterne som "shoshanna" (???????????) betydning “ lilje ” og de gamle grekerne brukte først “souson” fra samme sted. De Hebraisk Shohanna ga oss navn Susanna, Susan, Suzette, etc (alle betydning “ lilje ” også).

For det andre, er liljer nevnt i Bibelen? I King James-versjonen av bibel teksten lyder: Og hvorfor tenker dere på klær? Vurder liljer av marken, hvordan de vokser; Vurder liljer av feltet, hvordan de vokser.

Deretter kan man også spørre, hva symboliserer en lilje?

Symboliserer ydmykhet og hengivenhet, liljer er 30-årsjubileumsblomsten - mens liljer av dalen er 2. bryllupsdagen blomst. Som blomstene som oftest forbindes med begravelser, liljer symboliserer at den avdødes sjel har fått gjenopprettet uskyld etter døden.

Hvorfor er liljen et symbol på påsken?

De Symbolikk Ofte referert til som "hvitkledde håpets apostler", deres farge symboliserer renheten til Kristus, som var fri fra synd. Trompetformen til påskelilje representerer en trompet som lyder budskapet om at Jesus har oppstått, og naturen som liljer vokse er også et symbol på oppstandelsen.

Anbefalt: