Hvem er guden Amun?
Hvem er guden Amun?

Video: Hvem er guden Amun?

Video: Hvem er guden Amun?
Video: Fredrik Juell om egenberedskap og tiden vi er inne i,om Nødpakka, Berserk Bastards og livet generelt 2024, April
Anonim

Amun (også Amon , Ammon, Amen) er den gamle egypteren Gud av sol og luft. Han er en av de viktigste guder av det gamle Egypt som ble fremtredende ved Theben i begynnelsen av det nye riket (ca. 1570-1069 f. Kr.).

Med dette i betraktning, hva er Amun Ra guden for?

Amun - Ra var høvdingen for de egyptiske gudene. I de tidlige dagene av den egyptiske sivilisasjonen ble han tilbedt som to separate guder. Amun var Gud som skapte universet. Ra var Gud av solen og lyset, som reiste over himmelen hver dag i en brennende båt.

I tillegg, hvilke krefter hadde Amun? Primært vindguden Amun kom til å bli identifisert med solguden Ra og guden for fruktbarhet og skapelse Min, slik at Amun -Ra hadde hovedkarakteristikken til en solgud, skapergud og fruktbarhetsgud. Han adopterte også aspektet av væren fra den nubiske solguden, foruten en rekke andre titler og aspekter.

Spørsmålet er også, er Amun og Ra den samme guden?

Amun og Ra var opprinnelig separate guddommer, Amun betyr mer eller mindre "den skjulte", Ra betyr ganske enkelt "sol". Amun var opprinnelig en skaper Gud og Ra en sol Gud . Amun - Ra er et resultat av sammenslåing av to guddommer for å gi dem en ny mening og betydning og var ganske vanlig i egyptisk religion.

Hvorfor var Amun den viktigste guden?

Amun antas å være en selvskapt Gud . Han var opprinnelig en lokal guddom betydning i Theben som en skapende kraft. Han ble fremtredende da han assimilerte en annen tebaner Gud Montu, krigens guddom i det ellevte dynastiet. Han ble rektor Gud av byen.

Anbefalt: