Hvem er den greske guden eller gudinnen for mat?
Hvem er den greske guden eller gudinnen for mat?

Video: Hvem er den greske guden eller gudinnen for mat?

Video: Hvem er den greske guden eller gudinnen for mat?
Video: Славянские праздники марта. Что праздновали славяне в марте? 2024, April
Anonim

Demeter

Med tanke på dette, hvem er den greske matguden?

??/, eldgammel gresk :?Μβροσία, "udødelighet") er det mat eller drikke av gresk guder, ofte avbildet som å gi lang levetid eller udødelighet til den som konsumerte den. Den ble brakt til gudene i Olympus av duer og servert av enten Hebe eller Ganymedes ved den himmelske festen.

På samme måte, hva spiste greske guder og gudinner? De greske guder ta del i nektar og ambrosia. De to ordene brukes noen ganger om hverandre. Noen snur det, slik at ambrosia er drikken og nektar maten. Til tross for den homologe naturen til de guddommelige stoffene, var både nektar og ambrosia kjent for å gi lang levetid eller til og med udødelighet på forbrukeren.

Og hvem er søtsakenes Gud?

δυλόγος) wasthe søte gud -snakk og smiger og en av vingeelskene guder kalt erotene. Han er ikke nevnt i noen eksisterende litteratur, men han er avbildet på antikke greske vasemalerier.

Hvem er de 12 greske gudene og gudinnene?

I gamle gresk religion og mytologi , den tolv Olympians er de viktigste gudene i gresk pantheon, vanligvis ansett for å være Zevs, Hera, Poseidon, Demeter, Athena, Apollo, Artemis, Ares, Afrodite, Hefaistos, Hermes og enten Hestia eller Dionysos.

Anbefalt: