Hvem etablerte Code Noir?
Hvem etablerte Code Noir?

Video: Hvem etablerte Code Noir?

Video: Hvem etablerte Code Noir?
Video: Colbert, le Code noir et la France « raciste » - La Petite Histoire - TVL 2024, April
Anonim

Jean-Baptiste Colbert

Bare så, hva var Code Noir fra 1724?

Louisianas Code Noir ( 1724 ) Primære dokumenter: For å regulere forholdet mellom slaver og kolonister, Louisiana Code noir , eller slave kode , hovedsakelig basert på det som ble samlet i 1685 for de franske karibiske koloniene, ble introdusert i 1724 og forble i kraft til USA tok Louisiana i besittelse i 1803.

På samme måte, hva var koden Louis? Grande Ordonnance de Procédure Civile fra 1667, også kjent som Kode Louis , var en omfattende juridisk kode forsøk på en enhetlig regulering av sivil prosedyre i hele det juridiske uregelmessige Frankrike.

I forhold til dette, hva betyr Code Noir?

De Code noir var et dekret som opprinnelig ble vedtatt av Frankrikes kong Ludvig XIV i 1685. The Code Noir definerte forholdene for slaveriet i det franske koloniriket, begrenset aktivitetene til frie negre, forbød utøvelse av annen religion enn romersk-katolisisme og beordret alle jøder ut av Frankrikes kolonier.

Hvorfor begynte slaveriet og hvorfor ble det avskaffet i franske kolonier?

Dette var fordi det å ha rettigheter opprinnelig var avhengig av å være medlemmer av en slektningsgruppe, eller adoptert inn i den. Når det gjelder Fransk avskaffelse , den Avskaffelse av slaveri tidslinjen sier det var i stor grad avskaffet i Metropolitan Frankrike i 1315. Men franske kolonier som andre kolonier fant slavearbeid praktisk.

Anbefalt: