Hvor kommer treenighetslæren fra?
Hvor kommer treenighetslæren fra?

Video: Hvor kommer treenighetslæren fra?

Video: Hvor kommer treenighetslæren fra?
Video: Fra ku til kartong - dokumentar 2024, Kan
Anonim

Det første forsvaret av doktrine av Trinity var tidlig på 300-tallet av den tidlige kirkefaren Tertullian. Han definerte eksplisitt Treenighet som Fader, Sønn og Hellig Ånd og forsvarte sin teologi mot "Praxeas", selv om han bemerket at flertallet av de troende på hans tid fant problemer med hans doktrine.

På denne måten er treenighetslæren i Bibelen?

Det nye testamente inneholder ingen eksplisitt treenighetslæren . Imidlertid mener mange kristne teologer, apologeter og filosofer at doktrine kan utledes av det Det nye testamente lærer om Gud.

I tillegg, hva betyr den hellige treenighet? Alternativ tittel: hellig treenighet . Treenighet , i kristen lære, enheten til Far, Sønn og Hellig Ånden som tre personer i en Guddom. Læren om Treenighet regnes for å være en av de sentrale kristne bekreftelsene om Gud.

Deretter kan man også spørre, tror alle kristne på treenigheten?

Kjernetroen Det er én Gud, som er Far, Sønn og Hellig Ånd. Andre måter å referere til Treenighet er den treenige gud og tre-i-en. De Treenighet er en kontroversiell doktrine; mange kristne innrømme at de ikke forstår det, mens mange flere kristne forstår det ikke, men tror de gjøre.

Hva er hensikten med treenigheten?

De treenighet er et forsøk på å forklare hvordan de forskjellige rollene til Gud Faderen, Jesus Kristus og Den hellige ånd passer sammen. Noen skriftsteder antyder at Faderen og Sønnen er det samme vesenet ved å kalle dem både Gud og både Faderen i noen sammenhenger. Andre skriftsteder beskriver Faderen og Sønnen som separate vesener.

Anbefalt: