Hva er den sentrale dyden i kristen etikk?
Hva er den sentrale dyden i kristen etikk?

Video: Hva er den sentrale dyden i kristen etikk?

Video: Hva er den sentrale dyden i kristen etikk?
Video: Узнав этот секрет ты НИКОГДА не выбросишь старый БУР от перфоратора! Такого ты еще не видел! 2024, April
Anonim

Dyder og prinsipper

De fire kardinalene dyder er forsiktighet, rettferdighet, tilbakeholdenhet (eller måtehold) og mot (eller mot). Kardinalen dyder kalles så fordi de blir sett på som de grunnleggende dyder nødvendig for en dydig liv. De tre teologiske dyder , er tro, håp og kjærlighet (eller nestekjærlighet).

Dessuten, hva er de kristne dydene?

Den katolske kirkes katekisme definerer dyd som "en vanlig og fast tilbøyelighet til å gjøre det gode." Tradisjonelt sett de syv Kristne dyder eller himmelsk dyder kombinere de fire klassiske kardinal dyder av klokskap, rettferdighet, måtehold og mot (eller styrke) med de tre teologiske dyder av tro, På samme måte, hva er de tre kristne dydene? Thomas Aquinas' tre overnaturlige dyder: Tro , Håp og veldedighet. Tro , håp og nestekjærlighet, de grunnleggende prinsippene i katolisismen, er kjent som de teologiske dyder.

hva sier Bibelen om dydsetikk?

ting i moralsk beslutningstaking. Kristendommen sier dydsetikken at det å etterligne Kristus og derved bringe Gud ære gjennom vår helliggjørelse er hovedmålet (telos) for enhver kristen. De som ikke er kristne har også den ultimate enden med å bringe Gud ære.

Hva er typene kristen etikk?

Samtidens etikere snakker om tre generelt aksepterte formelle tilnærminger til etikk . Det klassiske skjemaer er teleologi og deontologi. Den teleologiske tilnærmingen bestemmer hva som er enden eller det gode som man skal sikte mot, og bestemmer deretter moral midler i forhold til dette formålet.

Anbefalt: