Hva gjorde Harlow i sine studier av tilknytning?
Hva gjorde Harlow i sine studier av tilknytning?
Anonim

Harlow var interessert i de spedbarns vedlegg til de tøybleier, spekulerer i det de mykt materiale kan simulere de komfort levert av en mors berøring. Under begge forhold, Harlow fant det de spedbarn tilbrakte betydelig mer tid med de frotté mor enn de gjorde med de tråd mor.

Herav, hva er Harlows teori om tilknytning?

Harry Harlows Monkey Studies. Harlow (1958 ønsket å studere mekanismene som nyfødte rhesus-aper binder seg til mødrene sine. Den atferdsmessige teori om tilknytning vil foreslå at et spedbarn vil danne en vedlegg med en pleier som gir mat.

I tillegg, hva er de 4 stadiene av tilknytning? For eksempel foreslo Schaffer og Emerson det vedlegg utvikle seg i fire trinn : asosial scene eller før- vedlegg (de første ukene), vilkårlig vedlegg (omtrent 6 uker til 7 måneder), spesifikk vedlegg eller diskriminere vedlegg (ca. 7-9 måneder) og flere vedlegg (omtrent 10

Spørsmålet er også hva Harlow avslørte i sin studie av apekattunger?

I en serie med kontroversielle eksperimenter utført under de 1960-tallet, Harlow demonstrert de kraftige effekter av kjærlighet og spesielt, de fravær av kjærlighet. Ved å vise de ødeleggende virkninger av deprivasjon på unge rhesus aper , Harlow avslørte betydningen av en omsorgspersons kjærlighet for sunn barndomsutvikling.

Hvordan fungerer Harlows arbeid med aper relatert til menneskelig tilknytning?

Aper som hadde myk, taktil kontakt med sine frottémødre oppførte seg ganske annerledes enn aper hvis mødre var laget av kald, hard tråd. Harlow hypotesen at medlemmer av den første gruppen hadde nytte av en psykologisk ressurs- emosjonell tilknytning -Utilgjengelig for medlemmer av den andre.

Anbefalt: