Hva er fordelen med å bruke Daly?
Hva er fordelen med å bruke Daly?

Video: Hva er fordelen med å bruke Daly?

Video: Hva er fordelen med å bruke Daly?
Video: The Canary Room Season 5 Episode 7 - A Visit to Lee Westerman 2024, Kan
Anonim

Hoved fordel er det DALYs gi et sammensatt, internt konsistent mål på befolkningens helse som kan brukes til å evaluere den relative byrden av forskjellige sykdommer og skader og sammenligne befolkningens helse etter geografisk region og over tid.

Også spurt, hvordan reflekterer Daly helse og velvære?

De DALY målinger Helse hull i motsetning til Helse forventninger. Den måler forskjellen mellom en nåværende situasjon og en ideell situasjon der alle lever opp til alderen til standard forventet levealder, og i perfekt Helse.

I tillegg, hva er Daly og QALY? QALYs (Quality-Adjusted Life Year) og DALYs (Disability-Adjusted Life Year) er vanlige begreper som brukes innenfor dette rammeverket. QALYs er et mål på år levd i perfekt helse oppnådd, mens DALY er et mål på tapte år i perfekt helse. De er de hyppigst siterte beregningene for risiko-nyttevurdering.

På samme måte kan man spørre seg, hva betyr en høy Daly?

En DALY representerer tap av tilsvarende ett år med full helse. Bruk av DALYs, byrden av sykdommer som forårsaker for tidlig død, men lite funksjonshemming (som drukning eller meslinger) kan sammenlignes med sykdommer som gjøre ikke forårsake død, men gjøre forårsake funksjonshemming (som katarakt som forårsaker blindhet).

Hva måler YLL?

De YLL i utgangspunktet tilsvarer antall dødsfall multiplisert med standard forventet levealder i alderen da døden inntreffer.

Anbefalt: