Hva betyr funksjonshemmingsmodeller?
Hva betyr funksjonshemmingsmodeller?

Video: Hva betyr funksjonshemmingsmodeller?

Video: Hva betyr funksjonshemmingsmodeller?
Video: Hva er forskjell mellom skum mikrofiber og ullpads 2024, Kan
Anonim

Modeller for funksjonshemming er verktøy for å definere svekkelse og, til syvende og sist, for å gi et grunnlag som regjeringen og samfunnet kan utarbeide strategier for å møte behovene til funksjonshemmet mennesker. Til Modeller for funksjonshemming er i hovedsak utviklet av mennesker om andre mennesker.

Følgelig, hva er de tre modellene for funksjonshemming?

Det er tre generelle kategorier av modeller for funksjonshemming : den "medisinske" modeller , hvor uførhet blir sett på som en egenskap til et individ; det "sosiale" modeller , hvor uførhet er et produkt av miljøet; og modeller i hvilken uførhet er resultatet av interaksjonen mellom individ og miljø.

Videre, hva er forskjellene mellom de medisinske og sosiale modellene for funksjonshemming? De medisinsk modell sier at å ha en uførhet er negativ mens sosial modell sier at å ha en uførhet er nøytral. De medisinsk modell sier at uførhet er i deg og det er ditt problem, mens sosial modell sier det uførhet eksisterer i samspillet mellom individet og samfunnet.

Med tanke på dette, hva er de to modellene for funksjonshemming?

Det sosiale modell for funksjonshemming sier det uførhet er forårsaket av måten samfunnet er organisert på. Det medisinske modell for funksjonshemming sier folk er funksjonshemmet av deres svekkelser eller forskjeller. Det medisinske modell ser på hva som er 'galt' med personen og ikke hva personen trenger.

Hvilken funksjonshemmingsmodell ser på funksjonshemming som et problem for personen?

Det medisinske modell for funksjonshemming presenteres som visning funksjonshemming som et problem for personen , direkte forårsaket av sykdom, traumer eller annen helsetilstand som derfor krever vedvarende medisinsk behandling gitt i form av individuell behandling av fagfolk.

Anbefalt: