Innholdsfortegnelse:

Hva er symptomene på noen med beta-thalassemi?
Hva er symptomene på noen med beta-thalassemi?

Video: Hva er symptomene på noen med beta-thalassemi?

Video: Hva er symptomene på noen med beta-thalassemi?
Video: Beta Thalassemia - causes, symptoms, diagnosis, treatment, pathology 2024, Kan
Anonim

Hva er tegn og symptomer på beta-thalassemi?

  • tretthet.
  • kortpustethet.
  • et raskt hjerteslag.
  • blek hud.
  • gul hud og øyne (gulsott)
  • humørighet.
  • langsom vekst.

I denne forbindelse, er beta-thalassemi-egenskapen farlig?

Folk med beta-thalassemi-egenskap også kan ha et barn med beta-thalassemi sykdom. Beta-thalassemi sykdom er ikke en form for sigdcellesykdom, men det er en alvorlig livslang sykdom. Folk som har beta-thalassemi sykdom produserer ikke nok hemoglobin. Beta-thalassemi Major (også kjent som Cooleys anemi).

hva er forventet levealder for en med thalassemi? En person med talassemi egenskap har en normal forventet levealder . Imidlertid hjertekomplikasjoner som oppstår fra beta talassemi major kan gjøre denne tilstanden dødelig før alder på 30 år.

I denne forbindelse, hvordan påvirker beta-thalassemi kroppen?

Hos mennesker med beta-thalassemi , lave nivåer av hemoglobin fører til mangel på oksygen i mange deler av kropp . Berørt individer har også mangel på røde blodlegemer (anemi), som kan forårsake blek hud, svakhet, tretthet og mer alvorlige komplikasjoner. Barn utvikler livstruende anemi.

Hvordan diagnostiseres talassemi?

Diagnose . Leger diagnostisere talassemi ved hjelp av blodprøver, inkludert en fullstendig blodtelling (CBC) og spesielle hemoglobinprøver. En CBC måler mengden hemoglobin og de forskjellige typene blodceller, for eksempel røde blodlegemer, i en blodprøve.

Anbefalt: