Hva er bankkonseptet for utdanningssammendrag?
Hva er bankkonseptet for utdanningssammendrag?

Video: Hva er bankkonseptet for utdanningssammendrag?

Video: Hva er bankkonseptet for utdanningssammendrag?
Video: Hva er egentlig BankID? Og hvordan bruker jeg det? 2024, Kan
Anonim

Bankutdanning er basert på konsept at lærerne er fortellere og elevene er beholdere eller beholdere som bare er der for å "fylles" med informasjonen som blir fortalt dem av lærerne. som i banktjenester , men det lar læreren og eleven bli undervist av hverandre.

På denne måten, hva handler Freires bankkonsept om utdanning om?

De Bankkonsept i utdanning er en konsept i filosofi opprinnelig utforsket av den brasilianske filosofen Paulo Freire i sin bok "Pedagogy of the Oppressed" fra 1968. « banktjenester ” begrepet utdanning er en metode av undervisning og læring der elevene bare lagrer informasjonen som læreren videreformidler til dem.

I tillegg, hvorfor brukte Freire metaforen om bankutdanning? Freire hevder at banktjenester konseptet er brukt å opprettholde kontroll over elevene: utdanning blir dermed en deponeringshandling, der studentene er depoter og læreren er innskyter.

Bare så, hva er problemet med utdanningsbegrepet?

Problem - poserende utdanning er et begrep laget av den brasilianske læreren Paulo Freire i sin bok Pedagogy of the Oppressed fra 1970. Problem - posering refererer til en undervisningsmetode som legger vekt på kritisk tenkning for frigjøringsformål.

Hvem publiserte bankkonseptet utdanning?

Paulo Freire (1921–97), en brasiliansk pedagog, filosof og kritisk teoretiker, laget uttrykket bankkonsept for utdanning i et essay med samme navn publisert i sin bok Pedagogy of the Oppressed.

Anbefalt: