Hva sier Bibelen om vintreet og grenene?
Hva sier Bibelen om vintreet og grenene?

Video: Hva sier Bibelen om vintreet og grenene?

Video: Hva sier Bibelen om vintreet og grenene?
Video: Hva sier Bibelen om endetiden og de siste dager? 2024, Kan
Anonim

Tekst. Johannes 15:1–17 står i Douay–Rheims bibel : Jeg er den sanne vinranke ; og min Far er bonden. jeg er vinranke : du den grener : Den som blir i meg, og jeg i ham, han bærer mye frukt; for uten meg kan dere gjøre ingenting.

Hva betyr tilsvarende lignelsen om vintreet og grenene?

Hva i Lignelsen om vintreet og Grener lærer oss om markedene» Den døde veden må hogges bort i rett tid og det gode grener kjærlig kuttet tilbake for å stimulere til frisk vekst. Det samme gjelder i rosehagearbeid og til og med treningsvitenskap.

hvor i Bibelen står det jeg er vintreet dere er grenene? JEG er vintreet ; dere er grenene . Hvis en mann blir i meg og jeg i ham, skal han bære mye frukt; bortsett fra meg du kan gjøre ingenting. Hvis noen gjør ikke bli i meg, han er som en gren at er kastet bort og visner; slik grener blir plukket opp, kastet på bålet og brent.

På samme måte kan man spørre seg, hva sier Bibelen om grener?

JOHANNES 15:2-5 Vers i bibel Som gren kan ikke bære frukt av seg selv, uten at den blir i vintreet; ikke mer kan dere uten at dere blir i meg. 5 Jeg er vintreet, dere er gren es: Den som blir i meg, og jeg i ham, han bærer mye frukt; for uten meg kan dere gjøre ingenting.

Hvem er grenene i Johannes 15?

Kapitlet introduserer den utvidede metaforen om Kristus som det sanne vintreet. Faderen er vingårdsmannen, vindyrkeren eller husmannen. Det sies at hans disipler er det grener (gresk: τα κληΜατα, ta klémata, som spesifikt betyr vintreet grener ) som må 'bli' i ham hvis de skal 'bære frukt'.

Anbefalt: