Hva mente Jesus med Jeg er vintreet?
Hva mente Jesus med Jeg er vintreet?

Video: Hva mente Jesus med Jeg er vintreet?

Video: Hva mente Jesus med Jeg er vintreet?
Video: самая сильная молитва, чтобы выиграть в лотерею-? мол... 2024, April
Anonim

"JEG er det sanne Vinranke ” (Johannes 15:1) er den siste av syv”jeg er ” erklæringer av Jesus bare nedtegnet i Johannesevangeliet. Disse "I er ” proklamasjoner peker på hans unike guddommelige identitet og hensikt. Jesus forberedte de elleve mennene som var igjen for hans ventende korsfestelse, hans oppstandelse og hans påfølgende avreise til himmelen.

Og hvordan er vintreet Jesus?

jeg er vinranke : dere grenene: den som blir i meg, og jeg i ham, han bærer mye frukt; for uten meg kan dere ingenting gjøre. I dette er min Far herliggjort; at dere bærer mye frukt og blir mine disipler. Likesom Faderen har elsket meg, har også jeg elsket dere.

Dessuten, hva representerer vintreet og grenene? Uten den går vi imidlertid glipp av Guds høyeste og beste for oss… «Jeg er vinranke ; du er den grener . Resultatet: Guds ære og vår glede. «Ved dette er min Far herliggjort, at dere bærer mye frukt og viser dere å være mine disipler. Som Faderen har elsket meg, har jeg også elsket dere.

Dessuten, hva symboliserer vintreet?

De vinranke som symbol på det utvalgte folket er ansatt flere ganger i Det gamle testamente. De vinranke og hvete-øre har vært hyppig brukt som symbol på Kristi blod og kjød, og figurerer derfor som symboler (brød og vin) på eukaristien og finnes avbildet på ostensorier.

Hvor i Bibelen står det at jeg er vintreet?

JEG er vintreet ; dere er grenene. Hvis en mann blir i meg og jeg i ham, skal han bære mye frukt; bortsett fra meg du kan gjøre ingenting. Hvis noen gjør ikke bli i meg, han er som en gren som er kastet bort og visner; slike grener plukkes opp, kastes i ilden og brennes.

Anbefalt: