Innholdsfortegnelse:

Hva er hensikten med en programevaluering?
Hva er hensikten med en programevaluering?

Video: Hva er hensikten med en programevaluering?

Video: Hva er hensikten med en programevaluering?
Video: What is program evaluation?: A Brief Introduction 2024, Kan
Anonim

Evaluering er en prosess som kritisk undersøker en program . Det innebærer å samle inn og analysere informasjon om en programmets aktiviteter, egenskaper og resultater. Det er hensikt er å foreta vurderinger om en program , for å forbedre effektiviteten og/eller informere programmeringsbeslutninger (Patton, 1987).

Foruten dette, hvorfor er evaluering av et program viktig?

Programevaluering er et verdifullt verktøy for program ledere som søker å styrke kvaliteten på sine programmer og forbedre resultatene for barna og ungdommene de tjener. Programevaluering svarer på grunnleggende spørsmål om a programmets effektivitet, og evaluering data kan brukes til å forbedre program tjenester.

Vet også, hva er konseptet med programevaluering? Programevaluering er en systematisk metode for å samle inn, analysere og bruke informasjon til å svare på spørsmål om prosjekter, retningslinjer og programmer , spesielt om deres effektivitet og effektivitet. Programevalueringer kan involvere både kvantitative og kvalitative metoder for samfunnsforskning.

På samme måte spørs det hvordan man gjennomfører en programevaluering?

Rammeverk for programevaluering

  1. Engasjere interessenter.
  2. Beskriv programmet.
  3. Fokuser evalueringsdesignet.
  4. Samle troverdige bevis.
  5. Begrunn konklusjoner.
  6. Sørg for bruk og del erfaringer.

Hvorfor er det viktig å evaluere helseprogrammer?

De Betydning og bruk av Evaluering i offentligheten Helse Utdanning og forfremmelse. Måling er spesielt viktig for evaluering fordi det gjør det mulig for evaluator å vite om endringer eller forbedringer skjer som et resultat av intervensjonen, og det gir testbare bevis for deltakerfremgang og program suksess.

Anbefalt: