Hva er den internasjonale datolinjen og hvorfor er den viktig?
Hva er den internasjonale datolinjen og hvorfor er den viktig?

Video: Hva er den internasjonale datolinjen og hvorfor er den viktig?

Video: Hva er den internasjonale datolinjen og hvorfor er den viktig?
Video: Webinar: Hva er The Data Economy? 2024, Kan
Anonim

Det ligger halvveis rundt i verden fra nominell meridian - null graders lengdegrad etablert i Greenwich, England, i 1852. Den internasjonale datolinjen fungerer som en "avgrensningslinje" som skiller to påfølgende kalenderdatoer. Når du krysser datolinjen, blir du en slags tidsreisende!

Bare så, hva er internasjonal datolinje og hvorfor er det nødvendig?

De Internasjonal datolinje gir en standard måte å lage behov for omstilling: reisende beveger seg østover over linje sette sine kalendere tilbake en dag, og de som reiser vestover setter sine en dag frem.

Videre, hvordan fungerer den internasjonale datolinjen? De Internasjonal datolinje (IDL) er en imaginær - og vilkårlig - linje på jordens overflate som går fra Nordpolen til Sydpolen. Når du krysser IDL, dagen og Dato endring. Hvis du krysser den vestover, går dagen med ett, og den Dato øker med én.

Herav, hva er svaret på den internasjonale datolinjen?

Tiden holdes fra en tenkt linje som går gjennom Greenwich, England, kalt Prime Meridian . Den internasjonale datolinjen er en tenkt linje som ligger halvveis rundt om i verden på omtrent 180 graders lengdegrad som skiller den ene dagen fra den neste. Hvis du krysser den internasjonale datolinjen, endres datoen.

Hvor begynner og slutter tiden i verden?

Rett øst for New Zealands bittesmå Chatham-øyer ligger den usynlige internasjonale datolinjen. Chatham-øyene er flekk av land så utsatt at de ser ut til å bli blåst bort av de brølende førtiårene. Øst for dem ligger området der verden begynner og slutter hver dag.

Anbefalt: