Innholdsfortegnelse:

Hva var reaksjonen til Trajan?
Hva var reaksjonen til Trajan?

Video: Hva var reaksjonen til Trajan?

Video: Hva var reaksjonen til Trajan?
Video: Noen burde ikke bli foreldre 2024, Oktober
Anonim

Trajans svar

Ikke oppsøk de kristne for prøvelse. Hvis de siktede blir funnet skyldige i å være kristne, må de straffes. Hvis de tiltalte benekter at de er kristne og viser bevis på at de ikke er det ved å tilbe gudene, så må de benådes.

Bare så, hva var Trajans personlighet?

Keiseren var usedvanlig populær. Trajans personlighet , som en fremragende militær sjef og hersker, hadde stor innflytelse på stilen til offisiell kunst. Hans enkle, resolutte ansikt ble en modell for etterligning i skildringen av statsmenn og privatpersoner.

Dessuten, hva sa Plinius den eldste om Jesus? Plinius den yngre på Kristus . Plinius sin Brev til Trajan: Det er min praksis, min herre, å henvise til deg alle saker som jeg er i tvil om. For jeg hadde ingen tvil om at, uansett arten av deres trosbekjennelse, stahet og ufleksible stahet fortjener å bli straffet.

Også spurt, hvorfor sier Plinius at han var uvitende om hvordan du forholder deg til kristne?

Fordi han er usikker på om han kan drepe dem lovlig for ingen annen forbrytelse enn deres tro, han skriver til sin venn keiseren for å få råd. Keiseren svarer at han gjorde det riktige i å henrette dem, men råder ham til ikke å oppsøke kristne for påtale.

Hva sier Plinius om kristendommens problem?

sier Plinius de kristne "binde seg ved ed, ikke til noen forbrytelse, men ikke for å begå svindel, tyveri eller utroskap, ikke forfalske deres tillit, eller å nekte å returnere en tillit når de blir bedt om å gjøre så." Dette bekrefter det vi leser i Jesu etiske lære nedtegnet i evangeliene og i alle brevene.

Anbefalt: