Hva er familiens Circumplex-modell?
Hva er familiens Circumplex-modell?

Video: Hva er familiens Circumplex-modell?

Video: Hva er familiens Circumplex-modell?
Video: Circumplex Model 2024, Kan
Anonim

De Circumplex modell av ekteskapelig og Familie Systemmål a familiens funksjonsnivå på de tre aspektene fleksibilitet, samhold og kommunikasjon. Fleksibilitet kan måles på fire ulike nivåer: kaotisk, fleksibel, strukturert og rigid.

På samme måte, hva er en Circumplex-modell?

EN sirkumplex modell er en sirkulær representasjon av et sett med data som viser korrelasjonen av datapunkter til hverandre. Innenfor sirkelen er et standard x, y rutenett (en horisontal og en vertikal akse) som gir kvadranter. Som med Circumplex modell av følelser er aksene en kontinua.

På samme måte, hvilke av de følgende er de to dimensjonene til Circumplex-modellen for ekteskaps- og familiesystemer? De Circumplex modell fokuserer på de tre sentrale dimensjoner av ekteskapelige og familiesystemer : samhold, fleksibilitet og kommunikasjon. Hovedhypotesen til Circumplex modell er det Balansert par og familiesystemer hadde en tendens til å være mer funksjonell sammenlignet med Ubalansert systemer.

Deretter kan man også spørre, hva er de to dimensjonene til Circumplex-modellen?

De Circumplex modell har to slik dimensjoner : valens og aktivitet (Russell, 1980). Russells Circumplex modell of Affect (Figur 4.1) fokuserer på subjektive opplevelser, og følgelig følelser innenfor disse dimensjoner kanskje ikke plassert på nøyaktig samme nivå for alle menneskene.

Hva er familietilpasning?

Samhold er definert som den følelsesmessige bindingen som eksisterer mellom familie medlemmer, mens tilpasningsevne er den familiens evne til å endre sin maktstruktur, rolleforhold og regler for å svare på situasjons- eller utviklingsbehov.

Anbefalt: